Снимка БСППредседателят на БСП Корнелия Нинова се срещна с кмета на Бобов дол Елза Величкова,

...
Снимка БСППредседателят на БСП Корнелия Нинова се срещна с кмета на Бобов дол Елза Величкова,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Институциите прикриват геноцида в Бобов дол

Снимка Българска социалистическа партия

Председателят на БСП Корнелия Нинова се срещна с кмета на Бобов дол Елза Величкова, с кметове на обитаеми места от общината, общински съветници и поданици, които споделиха, че с безмълвното съучастничество на институциите се прави геноцид над популацията. Те връчиха на Нинова подписка срешу замърсяването на околната среда от ТЕЦ " Бобов дол ".

Според локалните хора там се горят отпадъци през нощта, като за задачата отпадъците се смесват с въглища. Част от боклука пък се зарива в открития рудник. Всичко това е довело до нечистия въздух в общината, както и до взрив на хепатит А и голям брой случаи на туберкулоза. Друг проблем е транспортът към ТЕЦ-а, осъществяван от тежкотоварни камиони, които минават през града необезпокоявано от полицията, въпреки забранителните знаци, оповестяват от пресцентъра на Българска социалистическа партия, съобщи вести.бг.

Хората се оплакаха, че вследствие на това се разрушава пътят, основава се риск за преминаващите деца и се образуват пукнатини в къщите в близост. Хората са обезверени, тъй като всеки опит да се снабдят с информация удря на камък, а множеството сигнали до институциите остават без отговор. Друг проблем за жителите е и затвореният без какъвто и да е проект и контрол преди две години рудник " Бабино ". Освен обществения проблем с оставените над 1000 служащи без издръжка, съгласно експерти рудникът е рисков, тъй като в него се съдържа метан, който е 60 пъти над нормата. Присъстващите показаха съмненията си, че в схемата за прикриване на нередностите с ТЕЦ-а са народен представител от ГЕРБ и регионалният шеф, който попречва всяко деяние на кмета на Бобов дол за стопиране на нарушаванията.

" Хората споделиха с мен, че са подложени на напън да мълчат и са им отправени закани. Поздравявам ги за това, че не са се поддали и че се борят да запазят здравето на децата си. Заставаме до тях в настояването им за чист въздух, чиста вода и чиста храна ", съобщи от своя страна Нинова. По думите ѝ, за да се внася и гори боклукът в Бобов дол безнаказано, някой на най-високо ниво е разрешил това и го покровителства. " На срещата ми с основния прокурор ще слага и този въпрос. Искаме обективно следствие и осъдени, а държавното управление да извърши инспекция и да отнеме разрешителното за горене ", приключи Нинова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР